Profesionalūs gartraukiai

Trumpa informacija

Siūlome Jūsų dėmesiui susipažinti su trumpa informacija kaip išsirinkti tinkamą profesionalų virtuvės gartraukį, kuris puikiai atliks savo darbą ir nesukels papildomų keblumų. Visi šiame kataloge siūlomi gartraukiai yra pagaminti Kaune, o svarbus sistemos elementas - siurbiamo oro filtras yra sukurtas bendradarbiaujant su KTU. Atlikus bandymus buvo nustatyta, kad mūsų siūlomi cikloniniai labirintiniai filtrai yra virš dviejų kartų efektyvesni lyginant su standartiniais cikloninias filtrais esant tam pačiam įtraukiamo oro srautui. Didesnio efektyvumo filtrai gartraukyje leidžia sulaikyti daugiau nešvarumų ant pačio filtro (kuris yra lengvai išimamas valymui), tai leidžia palaikyti virtuvės erdvę švaresnę, sumažina gaisro riziką ir eksploatacines sąnaudas, nes sumažina ortakio, ištraukimo ventiliatorių valymo periodiškumą.

Mūsų siūlomi cikloniniai filtrai naudoja ekscentrines jėgas. Įtraukiamas virtuvės oras patekęs į specialios konstrukcijos filtrą pradeda suktis. Purvo dalelių apsunkintas oras nusėsta ant filtro sienelių, o lengvas ir švarus oras pašalinamas į lauką. Taip yra sulaikoma net iki 90% visų nešvarumų. Cikloniniai filtrai sumažina gaisro tikimybę ir atitinka aukščiausius prieš gaisrinius reikalavimus. Filtras turi pilnai uždarą galinę sienelę, kuri yra kaip barjeras ugnies patekimui į gartraukio vidų ar ortakius. Nešvarumus sulaikantys filtrai gartraukyje sumontuoti kampu, todėl lengvai degios medžiagos savaime subėga į nešvarumų surinkimo vonelę. Pats filtruojantis elementas pilnai pagamintas iš aukštos kokybės nerūdijančio plieno 0,8-1 mm storio ir yra pritaikytas plovimui bet kokioje pramoninėje indaplovėje. Kiekvienas pagamintas gartraukis yra sumodeliuotas profesionalioje kompiuterinėje programoje CFD (angl. Computational Fluid Dynamics) ir atlikti realūs oro srautų bandymai, todėl kiekvienam modeliui yra pateikiamas rekomenduojamas oro srautas ir pilnos slėgio kritimo charakteristikos tam, kad galima būtų tiksliai parinkti tinkamą ištraukimo ventiliatorių.

Kai kurie gartraukių modeliai papildomai yra komplektuojami reaktyvios jėgos oro ištraukimo sistema, kuri padidina oro filtravimo efektyvumą. Modeliai kuriuose yra integruota ši sistema sunaudoja gerokai mažiau elektros energijos oro pašalinimui. Reaktyvios jėgos ištraukimo sistema panaudodama tik mažą dalį oro srauto (apie 7%) padeda sumažinti reikiamą oro srautą 20% išlaikant tą patį nešvarumų sulaikymo efektyvumą. Šis papildomas reaktyvios jėgos sukuriamas oro srautas yra paduodamas į filtravimo elementą, kur jis sukuria nuolatinį oro srautą sūkurių pavidale ir padeda greičiau nusodinti daleles ant filtro paviršiaus. nuolatinio oro srauto kuriama oro užuolaida padeda taip pat efektyviau sulaikyti karštį gaubto viduje. Ši sistema yra rekomenduojama Vokietijos reguliuotojo pagal VDI 2052 rekomendacijas.

Gartraukius taip pat galima komplektuoti su šviežio oro tiekimo sistema, kuri palengvina darbą karštoje virtuvėje šalia maisto ruošimo įrangos. Oras tiekiamas per perforaciją, nedideliu greičiu išvengiant skersvėjų ir oro maišymosi, užtikrinant efektyvų karšto oro pašalinimą.

Du žingsniai kaip išsirinkti tinkamą gartraukio modelį. Pirmas žingsnis yra nustatyti kokia bus gartraukio paskirtis: sulaikyti nešvarų, riebaluotą orą (nuo kepimo įrangos) ar pašalinti šilumą ir garus (nuo indaplovių ar tam tikro tipo krosnių). Nešvarumus sulaikantys gartraukiai būna dviejų tipo: pakabinami ant sienos arba salos tipo. Pakabinami ant sienos modeliai naudojami kai kepimo įranga yra sustatyta palei sieną, o salos tipo modeliai kai kepimo prietaisai veikia viduryje virtuvės ir nėra jokių sienų. Šilumos ir garų pašalinimui siūlomi du modeliai: su kondensato plokštėmis HKCD arba šilumos ir dūmų modelis be filtrų HNPDC. Indų plovimo vietoms rekomenduojama naudoti HKCD modelius, nes kondensato plokštės padidina vidinį gartraukio paviršiaus plotą, geriau kondensuoja garus ir sulaiko juos viduje.

Turite klausimų?
Susisiekite su mumis