Greito užšaldymo įranga

Trumpa informacija

Greito užšaldymo įranga sparčiai sumažina produktų temperatūrą, nepriklausomai nuo to ar šie produktai yra karšti ar švieži kambario temperatūros. Šie specializuoti įrenginiai sukurti būtent staigiam maisto produktų užšaldymui. Greito užšaldymo metu yra išlaikoma natūrali produktų tekstūra, spalva ir kokybė, o taip pat yra sumažinamas bakterijų dauginimasis. Tradicinis maisto konservavimo atveju maistas aušta natūraliu būdu, kol nepasiekia reikiamos saugojimo temperatūros. Tokiu būdu maistas prarandama daug vertingų natūralių savybių, tokių kaip drėgmė, konsistenciją, aromatas ir išvaizda.

Kiekvienas greito užšaldymo įrenginys gali tiek greitai atvėsinti (+3C), tiek greitai užšaldyti produkciją (-18C). Greito atvėsinimas leidžia išsaugoti visas karšto maisto skonio savybes greitai atvėsinant produktus nuo +90C iki +3C greičiau nei per 90 minučių ir palaikyti temperatūrą tarp 0C ir 5C, išlaikant produktų kokybę, aromatą, spalvą ir konsistenciją. Greito užšaldymo metu karštas maistas yra užšaldomas nuo +90C iki -18C greičiau nei per 270 minučių. Greito užšaldymo metu visa drėgmę esanti produktų viduje yra paverčiama į mažus ledo kristalus, dėl to produkto ląstelių struktūra nėra pažeidžiama.

Norime pažymėti, kad greito užšaldymo įrenginių galia kelis kartus didesnė nei šaldymo spintos šaldiklio būtent tam, kad greitai ir saugiai sumažinti produkto temperatūrą. Didesnė pasirinkto modelio galia – trumpesnė užšaldymo trukmė. Šokinio – staigaus šaldymo įrenginiuose neapsimoka saugoti produkcijos, nes toks laikymo būdas sunaudos daug elektros energijos, o produktų užšaldymas šaldymo spintose yra neracionalus, nes nuo tokio naudojimo tam nepritaikytas įrenginys greit išeis iš rikiuotės, be to užšaldytų pusgaminių kokybė bus ne prekinės išvaizdos su daugiau ledo kristalų.

Kai kurie staigaus užšaldymo įrenginiai turi karštų garų atlaidinimo priedą, kuris leidžia sutrumpinti laiko pauzę tarp įkrovimo ciklų. Užšaldymo metu viduje temperatūra gali pasiekti -30/-40C. Prie tokių temperatūrų susiformavęs ledas ant garintuvo sumažina jo efektyvumą, todėl įrenginys prieš kraunant naują partiją turi būti atlaidintas. Karštų garų pagalba šis procesas yra labai greitas ir energetiškai efektyvus (efektyviau nei naudojant elektrinius kaitinimo elementus) trunka iki 15 minučių.

Turite klausimų?
Susisiekite su mumis