Sūrio brandinimo kambariai

Apie produktą
Siūlome Jūsų dėmesiui specializuotą šaldymo kamerą, kurios gali atkurti reikiamas oro sąlygas sūrių džiovinimui ar brandinimui. Šiuose brandinimo šaldymo patalpoje galėsite pilnai valdyti oro temperatūrą tiek jį šaldant, tiek šildant, o taip pat valdyti oro drėgmės lygį. Modelių galia tinka nedidelio tūrio sūrio brandinimo kambariams nuo 20m3 iki 200m3. Kadangi šio technologinio proceso metu produkcija yra be pakuotės, gyva ir kvėpuojanti šaldymo įranga yra pagaminta iš nerūdijančio plieno AISI304. Tai apsaugo kritinius sistemos komponentus nuo korozijos ir leidžia palaikyti aukštą higienos lygį sūrio šaldymo kameroje, kad išvengti patogeninių mikroorganizmų plitimo.
Sūrio brandinimo metu oro judėjimas šaldymo kameroje turi būti minimalus ir tuo pat metu tolygiai pasiskirstyti po visą tūrį, nes kitaip brendimas bus ne tolygus. Šį procesą užtikrinama specialių ortakių sistemą išvedžiota po visą sūrio šaldymo patalpą. Viso proceso metu šaldymo sistema taip pat automatiškai valdo šviežio oro patekimą.

Šaldymo kamerų sūriui savybės:

  • Pilnas temperatūros valdymas su šaldymo ir šildymo funkcijomis +10/+25C ribose
  • Santykinės oro drėgmės valdymo sistema 60/80%
  • Pilnai sukomplektuota šaldymo sistema su šviežio oro padavimo valdymu
  • Nuotolinis valdymas ir temperatūros stebėjimas
Modeliai
Trumpai kas yra pieno produktų brandinimas - tai maisto produktų transformacijos procesas, kurio metu pakinta jų savybės, pavyzdžiui, šiuo atveju tekstūra, skonis ir kietumas. Šis procesas vyksta gaminant sūrius, kurie laikomi specialiuose sūrio šaldymo kamerose pritaikytose kiekvienai rūšiai pagal reikalingą temperatūrą ir drėgmę. Tai padeda išgauti tam tikras savybes, kurios priklauso nuo gaminamo sūrio rūšies. Vidutinė sūrio brandinimo proceso temperatūra yra 9-11º, o santykinė oro drėgmė iki 85%, tačiau šios sąlygos gali skirtis nuo naudojamos technologijos. Galime išskirti kelias brandinamo sūrio rūšis:
  1. Švelnius: jie brandinami trumpiau nei 30 dienų.
  2. Pusiau brandinti: jie brandinami nuo 1 iki 3 mėnesių.
  3. Vidutiniškai brandintas: nuo 3 iki 6 mėnesių.
  4. Ilgai brandintas: nuo 6 iki 9 mėnesių.
  5. Pilnai brandinti: brandinti ilgiau nei 9 mėnesius.
Baigus šį procesą, sūriai turi būti laikomi sūrio šaldymo kameroje maždaug prie +4 °C temperatūroje, kad sulėtėtų nokimo procesas ir vartojimo laikas butų optimalus. Žemiau pateiktame paveikslėlyje yra nurodytos rekomenduojamos saugojimo temperatūros įvairiems pieno produktams ir jų galiojimo laikas juos deramai saugant.
Turite klausimų?
Susisiekite su mumis