Nerūdijančio plieno šaldymo stalai

Trumpa informacija
Pats pavadinimas nerūdijančio plieno šaldymo stalas pasako mums, kad jame yra apjungtos dvi funkcijos viename įrenginyje – stalo kaip darbinio paviršiaus ir šaldytuvo maisto produktų saugojimui, todėl tai yra dėmesio vertas pasirinkimas, nors jų kainos yra didesnės lyginant su tokios pačios talpos šaldymo spintomis. Norintiems pasirinkti patikimą virtuvės pagalbininką siūlome susipažinti su keliais mūsų patarimais.
Net ir vienodai atrodantys profesionalūs šaldymo stalai gali skirtis pagal kaina dėl nerūdijančio plieno standarto, šaldymo sistemos galingumo, energetinės klasės ir kitų mažų akiai nepastebimų, bet svarbių dalykų. Jei planuojate stalą naudoti agresyvioje aplinkoje, kur įranga gali tiesiogiai kontaktuoti su druska, acto marinatais ar kitais koroziją sukeliančiais produktais tokias sąlygas atlaikys tik AISI304 plienas. Taip pat atkreipkite dėmesį ar garintuvas yra papildomai padengtas antikorozine danga, nes tai pravers viduje laikant nepakuotus maisto produktus, kurie garuodami gali pažeisti šaldymo sistemą. Įrenginio galingumą reikia lyginti tik vienodo šaltnešio modeliuose. Su didesnės galios pramoniniu šaldymo stalu produktų temperatūra mažiaus svyruos net dirbant tvankioje aplinkoje su dažnu durų varstymu. Būtinai pasitikslinkite kokią energijos klasę turi įrenginys (neklasifikuojami tik saladetės su GN indais, modeliai stiklinėmis durimis), nes dažnai sumokėjus papildomus 10% kainos galima bus sutaupyti per įrangos gyvavimo ciklą kelis kartus daugiau vien tik elektros energijos sąskaita, neskaitant to, kad toks virtuvinis šaldymo stalas yra technologiškai tobulesnė ir mažiau linkusi gesti. Įsivertinkite kiek kainuos vienos dienos prastova ir produktų praradimas Jūsų verslui dėl šio gedimo ir ar verta investuoti į tobulesnį modelį. Kiekvienai situacijai savo įrenginys, bet paminėsime dar kelis brangesnių – premium klasės šaldymo stalų privalumus. Visu pirma tai higieninių valymų, kurių nieks nepanaikino, paprastumas dėl įgilinto vidaus dugno kai visas skystis subėga tam numatytą angą, tai gali sutrumpinti personalo darbą skirta valymui nuo 15 iki 5 minučių. Kitas svarbus dalykas yra patogi prieiga prie techninio skyriaus. Tokios kaip ištraukiama šaldymo sistema, spyna rakinamos durelės prieigai prie kondensatoriaus. Šie priedai palengvina aptarnavimą ar remontą ir taip nemalonią akimirką gali sumažinti sąskaitos dydį, nes meistrui reikės mažiau laiko tai pačiai operacijai atlikti. Visais atvejais sutaupytas laikas yra pinigai.
Trumpai profesionalius nerūdijančio plieno šaldymo stalus galima klasifikuoti į standartinius lygiu stalviršiumi, funkcinius picų ar salotų ruošimui ir specializuotus sumažinto ar padidinto aukščio modelius. Standartiniai modeliai gal būti 600, 700 ar 800mm gylio, bet tik pirmiems dviem modeliams yra gaminami ištraukiami stalčiai. Pagrinde visi gamintojai siūlo pilno ištraukimo stalčius skiriasi tik jų išlaikomas svoris. Šaldomi stalai šaldikliai pagrinde turi varstomas duris ir labai retai kada turi stalčius, nes juos yra sudėtinga pagaminti mat kiekvienas jų turi turėti pašildymą palei stalčiaus gumas, kad nesusidarytų šerkšnas. Modeliai su stalčiais visuomet yra brangesni lyginant su durelėmis, nors juos sumontavus prarandamas vidaus tūris dėl bėgelių, bet jų patogumas yra greita prieiga prie laikomų maisto produktų. Atkreipkite dėmesį į šaldymo stalo stalviršiaus metalo storį, nes tai yra darbinis paviršius ir jam tenka atlaikyti dideles apkrovas. Premium klasės modeliai gali tūrėti 18/10 metalo storį, 10/10 taip pat yra priimtinas variantas, nukritus peiliui tokio stalviršiaus nepradursite. Picų ruošimui kai kurie stalai yra komplektuojami su granitiniu stalviršiumi 20 – 30 mm storio priklausomai nuo gamintojo. Svarbu paminėti, kad modeliuose su šaldomais GN indais stalviršyje ar ingredientų vitrinoje – šaldymas vyksta statiniu būdu t.y. be šalto oro apiputimo iš indo viršaus. Šie profesionalūs šaldymo stalai yra pritaikyti pagrinde temperatūros palaikymui, o sudėjus šviežiai išpjaustytus produktus į indelius – jų atvėsinimas užtruks iki paros laiko ar net ilgiau. Tik modeliuose su šalto oro apipūtimu iš viršaus galima nenaudoti dangčių.
Greito maisto, salotų ruošimui gerai yra pritaikyti amerikietiško standarto šaldomi stalai. Jie yra šiek tiek gilesnių stalviršiumi 76cm tad sudėjus net tris eiles GN indų dar liks vietos pjaustymo lentelei, o taip pat šie modeliai dar gali turėti stalčius. Nedideliems virtuvėms gal būti aktualu taupant vietą apjungti šaldomą stalą su kriaukle. Yra specialūs modeliai, kurie gali veikti tiek šaldiklio tiek šaldytuvo režimuose. Esant poreikiui šaldymo stalas gali tūrėti dureles iš abiejų pusių ir būti statomas profesionalios virtuvės viduryje su prieiga iš abiejų pusių. Durelės taip pat gali būti stiklinės su įmontuotu vidiniu apšvietimu geresniam viduje laikomų produktų matomumui, bet toks modelis yra žemesnės energijos klasės. Susisiekite su mumis ir mes padėsime išsirinkti geriausią sprendimą !
Turite klausimų?
Susisiekite su mumis